Midsommar igen.

Imorgon är det midsommar och det ska firas i mörkaste Närke hos Rons pappa. Ron jobbar och jag försöker packa ljudlöst så att barnet som var extremt gnälligt på förmiddagen inte vaknar nu när han sover sin skönhetssömn.

Vi var i Blekinge vecka för at begrava famor som blev 92. Det var sorgligt men eftersom jag hade barnet med mig i kyrkan så tog det udden av all gråt litegrann eftersom han bara kunde sitta still i 15 minuter. 15 minuter gick han och jag runt i kyrkan och den sista kvarten fick vi gå ut så att han fick springa av sig. Lite sorgligt kändes det eftersom det bara var familjen som deltog i begravningen. Men det fanns mycket blommor, vilket gjorde att det kändes lite bättre. Vänner och släktingar har inte glömt farmor. Det kommer inte vi heller göra eftersom att Lillasysters Snuva får ett av farmors namn i andranamn tillsammans med vår mammas namn. Det blir idel blomnamn på den ungen. Fint!

Men nu – mot ett förmodat regnigt midsommarfirande i Örebrotrakten. Vi ska hinna träffa lite kompisar och på söndag ska ungens första födelsedag firas. Han är en bortskämd rackare eftersom han blev firad i Blekinge med och sen kommer vi väl fira honom på födelsedagen d 24 också. Att vi har lyckats hålla honom i liv i ett år! Det är faktiskt värt att firas både en och två gånger.

En annan bra sak är att Ron går på semester idag och sen direkt på pappaledigheten som varar tills ungen skolas in på förskolan någon gång i januari. Det blir en smutt tillvaro för mig i höst tänker jag; Linas matkasse och inga sena jobbkvällar för Ron. Hurra!

Annonser

One thought on “Midsommar igen.

  1. Vi ska ju åka till min svågers föräldrar, men det är ändå bara fem mil. Och jag kanske har fel nu, men jag tycker att det låter kul att åka till olika delar av Sverige så där (jag har till exempel aldrig varit i Blekinge, och i Närke har jag inte varit sedan jag var två år. Det är ju också roligt att Odd nästan också är ett midsommarbarn. Jag ska ju fylla år på en tisdag i år, men om jag fyller år på en fredag, så är det alltid midsommarafton, och om jag fyller år på en lördag, så är det alltid midsommardagen. Och jag tror ju att Odd kommer att få uppleva samma sak. Fast jag föddes dessutom på midsommardagen, för jag föddes på en lördag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s